Szkoła Podstawowa nr 42

Jesteś tutaj:
  1. Start
  2. Jadłospis

Jadłospis

 

 

PONIEDZIAŁEK                                                                                              14.06.2021r                                         

 

 

 

Zupa jarzynowa (seler) na mięsiez kaszą manną

 

Racuchy z jabłkiem (mleko, mąka pszenna, jajka) z sosem czekoladowym

 

Sok owocowy

 

 

 

WTOREK                                                                                                           15.06.2021r                  

 

 

 

Gołąbki bez zawijania z mięsem mielonym (jajka) ryżem, kapustą białą

 

w sosie pomidorowym (mąka pszenna)

 

Pieczywo bułka (mąka pszenna)              

 

Kompot owocowy

 

 

 

ŚRODA                                                                                                               16.06.2021r        

 

 

 

Zupa  pieczarkowa z włoszczyzną (seler) na mięsie z ziemniakami

 

Makaron rurki  gotowany (mąka pszenna, jajka) zapiekany z kiełbasą

 

I żółtym serem (mleko)

 

Surówka z kapusty czerwonej z marchewką, jabłkiem

 

Kompot owocowy

 

 

 

CZWARTEK                                                                                                     17.06.2021r                                           

 

 

 

Kotlet schabowy (jajka, mąka pszenna, mleko)

 

Sałata zielona ze śmietaną (mleko) i jogurtem naturalnym (mleko)

 

Ziemniaki z masłem (mleko)

 

Woda z cytryną

 

 

 

PIĄTEK                                                                                                              18.06.2021r                                                  

 

 

 

Jajko w sosie musztardowym (mąka pszenna)

 

Surówka z marchewki z jabłkiem, jogurtem naturalnym (mleko) i chrzanem

 

Ziemniaki z masłem (mleko)

 

Sok owocowy

 

 

 

Alergeny w posiłkach                       

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy , majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.