PONIEDZIAŁEK 16.05.2022r
Zupa jarzynowana mięsie z kaszą manną
Racuchy z jabłkiem (jajka, mąka pszenna) polane sosem toffi
Sok owocowy
WTOREK 17 .05.2022r
Pulpety w sosie pomidorowym (jajka, mąka pszenna)
Surówka z kapusty białej z marchewką, ogórkiem, szczypiorkiem i koperkiem
Ziemniaki gotowane z masłem (mleko)
Kompot owocowy
ŚRODA 18.05.2022r
Zupa koperkowa z włoszczyzną (seler) na mięsie z ryżem
Jajko sadzone
Marchewka z groszkiem gotowana na maśle (mleko, mąka pszenna)
Ziemniaki gotowane z masłem (mleko)
Kompot owocowy
CZWARTEK 19.05.2022r
Pieczeń wieprzowa z karczku
Kapusta kiszona gotowana zmieszana z ziemniakami i koperkiem
Kompot owocowy
PIĄTEK 20.05.2022r
Ryba smażona (jajka, mąka pszenna ,mleko)
Surówka z marchewki z jabłkiem, jogurtem (mleko) i chrzanem
Ziemniaki gotowane z masłem (mleko)
Woda z cytryną
Alergeny w posiłkach
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz prawdziwy , majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, cukier waniliowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.
SMACZNEGO!